seramik uygulamaları

SERAMİK NEDİR

Uluslararası standartlara göre, seramik kaplama malzemeleri; “Çoğunlukla killer veya diğer anorganik hammaddelerden üretilen, genellikle zemin ve duvar kaplamalarında kullanılan, kalıptan çekme metoduyla veya oda sıcaklığında preslenerek şekillendirilen fakat başka işlemlerle de şekil verilebilen, daha sonra kurutulup istenilen özellikleri kazandırmaya yeterli olacak sıcaklıklarda pişirilen ince plakalardır” şeklinde tanımlanmaktadır.

Seramik; ısı, buhar ve sudan etkilenmemesi ve bakımının kolay olması nedeniyle banyo ve mutfak duvarlarında yaygın olarak kullanılan bir malzemedir. Seramik seçilirken teknik özelliklerinin yanında estetik verilerinde çok yönlü olmasına dikkat edilmelidir.

Seramik kaplama malzemeleri; kil, kaolin, feldspat, mermer, kuvars gibi inorganik hammaddelerin öğütülüp, belirli oranlarda karıştırılıp plak halinde şekillendirildikten sonra sırlı veya sırsız, desenli veya desensiz olarak bir kez veya birden fazla kez pişirilerek sertleştirilmesi ile elde edilen zemin ve duvar kaplamalarında kullanılan malzemelerdir. Seramik denilince ilk akla kil gelmektedir. Seramik killeri; kil, kaolin, refrakter kil ve bentonittir.

SERAMİK ZEMİN KAPLAMALARININ ÖZELLİKLERİ

seramik kaplama uygulaması Doğal bir madde olduğu için sağlık açısından herhangi bir tehlikesi yoktur.

seramik uygulaması nasıl yapılır Kolay temizlenir, kir tutmaz.

seramik uygulama örnekleri Son derece dayanıklı bir malzeme olduğu için uzun yıllar boyunca kullanılabilir.

seramik uygulama fiyatları Güneş ışınların nedeniyle sararmaz ve rengi solmaz. Soğukta çatlamaz.

seramik uygulama teknikleri Üzerine yapılabilen çeşitli desenler sayesinde kullanıldığı mekanı güzelleştirir ve değer katar.

SERAMİK KARO ÇEŞİTLERİ

seramik döşeme uygulaması Sırlı Duvar Karosu : Sırlı duvar karoları, camsı olmayan gövdeleri parlak, mat veya billur özellikte sır ile kaplanmış, iç duvarlarda ve iş yükü az olan döşemelerde kullanılan karolardır. Hava koşullarına ve donmaya karşı dayanıklı olan dış yüzey tipi karolar, hem iç hem de dış duvarlarda kullanılabilir.

seramik uygulama firmaları Seramik Mozaik Karo : Porselen veya doğal kilden gövdeleri, duvar kaplamalarında kullanılmak üzere sırlanabilir ya da döşeme ve duvarlarda kullanım için sırsız şekilde üretilebilir. Porselen karolar parlak renklere sahipken, doğal kilden yapılmış karoların renkleri daha mattır. Kullanım kolaylığı ve hızlı uygulama sağlaması açısından, küçük karolar genellikle 30×30 cm veya 30×60 cm parçalar halinde ve düzgün karo aralıklarını sağlayacak şekilde karton veya tel örgü bir taban üzerinde bir araya getirilirler.

seramik fayans uygulamaları Sırsız Sert Karolar : Doğal kil veya porselen yapılmış sırsız döşeme karolarıdır. Kir, nem ve paslanmadan etkilenmezler , donma ve aşınmaya karşı dayanıklıdırlar.

seramik yer döşemeleri Parke Karoları : Seramik mozaik karolara benzer bir yapıya sahiptirler, fakat daha kalın ve geniştirler. Hava koşullarına karşı dayanıklıdırlar ve ağır iş yüküne maruz kalan döşemelerde rahatlıkla kullanılabilirler.

TEMİZLİK VE BAKIM

Kullanım esnasında seramik kaplamaya zarar verebilecek asitlerden, darbe ve etkilerden korunmalıdır. Ömrünün uzun olması için temizliğe dikkat edilmelidir. Vakumlama, ıslak ve kuru paspaslama ve yıkama yapılabilir. Derz aralarında bozulmalar olması durumunda, özel bir makine ile zımparalanır.